小学生対象英会話講座(2022年度第2期) 講座内容の紹介

小学生対象英会話講座(SHOIN-ELS講座)の内容を、一部ご紹介します。このぺージでは、2022年度第2期インターミディエイトコースのlesson内容を紹介します。講座紹介の文章は、担当のネイティブ先生に書いてもらいました。

今回紹介していないビギナーコースは、初心者向けのコースですので、もっと易しい内容に取り組んでいます。安心してご参加ください。

■ 9/10(土)第1回インターミディエイト5・4年生コース 1回目

Today we started the lesson by going to our new Work Station. We helped each other to match the jobs and the tools and then we made sentences about each job.

Aha! Today we’re going to discuss Community Helpers! Miss Katrin invited the children, the parents and the teachers to… run! We listened to a job description and with each sentence we ran to the job title.

“They usually work inside” Is it a teacher? A chef? A nurse? Hmm… We ran an ran and finally we found the correct answer! Then we did some writing practice and made something for our Job Fair. But shhhh! it’s a secret now!

Stay tuned and check this page again later!

■ 9/3(土)第1回インターミディエイト6年生コース 1回目

Today Miss Katrin and the students talked about Wild Animals!
We all got small toy animals and we matched them with animal cards. Then we had to find our animal footprints and it was really fun. After reviewing new words like habitat, burrow, desert and adjectives like loud/quiet, we watched a video about a really cute animal, chipmunk! The reading was easy and we read together with the teacher.

Also, we watched a video about chipmunks and answered the questions about it. The video was difficult but we already knew a lot of words so we answered the questions no problem!

Finally, we worked on our Animal Profile. This is the best part! We described our animal and talked about it, and we drew pictures.One student found a cool way to copy an animal footprint onto our poster and we tried it too.

We are looking forward to our next lesson where we will present our Animal Profiles!