2020年度
English Recitation & Speech Contest

2021年3月13日(土)、松蔭中学校レシテーション&スピーチコンテストが行われました。
保護者の方もお招きし、各学年の代表者が練習の成果を発表してくれました。
以下、担当の先生のレポートです。

(J1・J2・J3: 中学1年・2年・3年、A class: A組(英語特別クラスです))

Today, Shoin held its 18th Annual Recitation contest.
There were 6 students from J1, and they performed “The Ice Cream Man”.
There were 8 students from J2, and they performed “The Crow and the Pitcher”.
4 of the students, who were from A class, performed a longer version of the story.

There were and 7 students from J3 who joined the competition.
3 girls performed “Harry the Dirty Dog” and
the 4 girls from A class gave a speech which they wrote themselves.
The A class students also prepared their own PowerPoint slide shows.

In addition, there were also 2 MCs which were selected from J3 A class.
They had the important job of introducing everyone and adding energy to this important event.

After all the performances were finished,
students from Shoin’s new “Global Stream” gave 2 special presentations
which included fun quizzes and 2 videos which they made themselves.

For each group, 2 prizes were awarded: 1st place and 2nd place.
The students were judged on 4 categories: Pronunciation, Rhythm, Clarity, and Expression.
The competition is judged by the principal, 2 vice-principals, and all the English teachers here at Shoin.

We even had a special guest judge, Mr. Bunch.
Mr. Bunch works for St. Michael International School in Sannomiya.
He is a very important partner for Shoin English education and
we were very appreciative he took time out of his busy schedule to help us with the contest.

Although there were only 2 prizes, every student did an amazing job.
They had all practiced very hard not only to memorize their stories, but to perform them.
Their effort made the contest into a very special event.

This year’s contest was unique in a few ways.
Due to Covid-19, last year’s contest had to be cancelled.
Because of the ongoing pandemic, performing students wore face shields.
Students and parents in the audience also had to maintain safe seating distances.

I hope this contest has shown students,
whether they were on stage or in the audience,
that with effort their English ability can improve beyond their own imagination.

松蔭中学校・高等学校のホームページのトップにもどる→