中学1年生対象
WELCOME COOKING

5月12日(土)、授業以上にもっと英語に慣れ親しんでもらおうと中学1年生を対象にWelcome Cookingが行われました。
放課後の調理室に希望者が集まり、グループごとにパンケーキづくりに挑戦。
ただし、その間の使用言語は「英語のみ」。もちろん、先生方からの指示もすべて「英語」。

表現に苦労しながらも、使える英語を駆使して、みんな最後には美味しそうなパンケーキを作ることができました!

これからも、生活のいろいろな場面を英語で表現しながら、
英語が「勉強科目」ではなく、「言語」(コミュニケーションツール)であることを、
少しずつ体感していって欲しいと思います。

On May 12th, we had our first ever all English cooking class with our 1st-grade (J1) students.
On this day, we made pancakes in groups after school.
Even though it was not mandatory (everyone that participated wanted to come!), we had a very full room.

Looking around at all of the smiling faces,
we could tell that it must have been a little bit difficult for students to talk in English with their peers,
but everyone seemed to be able to enjoy their delicious pancakes at the end of it all.

Our main goal for this cooking adventure was to have our students realize that
the English language is not just a school subject to study,
but a communication tool that can be learned and used.

We hope everyone was able to gain something, as well as have some fun !

松蔭中学校・高等学校のホームページのトップに戻る→